Rahsia kandungan kunyit hitam yang membantu menguatkan sel badan

Black G Supplement

Saintis-saintis MARDI telah membuat penyelidikan selama 2 tahun dan mendapati bahawa kunyit hitam kaya dengan bioflavonoids.

Tahukah anda apa itu bioflavonoid?

BioFlavonoids adalah pigmen yang menghasilkan pewarna kuning atau merah biru dalam tumbuhan. Bersama-sama dengan warna, ia menyediakan tumbuhan dengan perlindungan daripada serangan serangga, kulat dan mikrob. Ia juga dikaitkan dengan pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. 

Malah Bioflavonoid juga terdapat dalam buah-buahan, sayur-sayuran, dan makanan lain, seperti dark chocolate serta mempunyai kekuatan antioksidan yang kuat.

Mengapa ini menarik? Antioksidan dapat melawan kerosakan radikal bebas. Kerosakan radikal bebas berperanan dalam apa sahaja dari penyakit jantung hingga barah. Antioksidan malah dapat membantu tubuh anda menangani alahan dan virus.

Bioflavonoid adalah antioksidan.

Jadi apa kelebihan Bioflavonoids?

– melindungi sel anda dari kerosakan radikal bebas.

Radikal bebas adalah racun dalam badan yang boleh merosakkan sel yang sihat. Apabila ini berlaku, ia dipanggil tekanan oksidatif.

Bagaimana antioksidan berfungsi?

Apabila antioksidan menghentikan radikal bebas di salurannya, barah, penuaan, dan penyakit lain boleh diatasi dan dicegah.

4 daripada 5 produk Black G juga kaya dengan bioflavonoids.

1. Black G Capsule– kaya dengan bioflavonoid

2. Black G Plus Liquid– kaya dengan bioflavonoid

3. Black G Energy Booster– kaya dengan bioflavonoid

4. Black G Coffee– kaya dengan bioflavonoid

Jadi tidak hairanlah kunyit hitam yang kaya dengan bioflavonoids dan antioksidan mampu mencegah pelbagai penyakit dan melindungi serta menguatkan sel-sel badan.

Good Health, Brings Joy,

Superb Supplement

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *